28 Сеп

Вебинар за АСистивна ТЕхнологија и Комуникација (АСТЕК)

На 05 ноември 2020 година во Белград ќе се одржи конференција за АСистивна ТЕхнологија и Комуникација (АСТЕК). Поради актуелната епидемиолошка ситуација конференцијата ќе...

20 Фев

Одржана конференција "Денови на дефектолози 2020"

Од 20-23.02.2020 година во Белград во конгресниот центар на хотелот "Мона Плаза", се одржаа традиционалните "Денови на дефектолози 2020" во организација на Друштвото на дефектолози на Република Србија.

21 Окт

Придружете се на нашата иницијатива

Сојузот на специјални едукатори и рехабилитатори на Република Северна Македонија е локален партнер на Лоза фондација од Шведска која заедно со партнери и корпоративни спонзори од Шведска и други европски земји, ќе го организираат настанот Cycle4Europe,

11 Авг

Обука за Сензорна Интеграција 2019 (трет модул)

Третиот модул е наменет за окупациони терапевти, специјални едукатори и рехабилитатори, логопеди, психолози и наставници. Во тек на негова реализација стекнатите знаења од првиот и вториот модул ќе бидат применети во принципи за практична работа.

22 Мај

Извештај од конференцијата во Билола 2019

Во периодот од 16 -18 Мај, 2019 годинаво Битола, во хотел Каприорганизиранаемеѓународна научн -стручна конференција на тема "70 години - организирана едукација, рехабилитација и вработување на лица со попреченост" ( Превземи Промотивен флаер)

01 Јун

Извештај за одржаниот стручен настан

На 31.05.2017 година, Институционалниот одбор на посебни основни училишта и установи при Сојузот на дефектолози на Македонија организираше стручен настан „Саем на наставни средства“ ( Превземи)

15 Мај

Покана за Конференција - Нови Сад

Ве покануваме  да учествувате на конференцијата на тема „Социјална инклузија на лицата со инвалидност: Значење и програми за подршка„ на 26. мај 2017. година, во просториите на Средното училиште „Милан Петровиќ“ во Нови Сад.

06 Окт

Конференцијата со меѓународно учество

Ве покануваме да учествувате на  Конференцијата со меѓународно учество на тема „Тимски пристап во медицинската рехабилитација на децата со попреченост“ која ја организираат СДРМ и ЗФРМ.

01 Апр

VI Меѓународна научно-стручна конференција

Ве покануваме активно да учествувате во работата на VI Меѓународна научно-стручна конференција “Унапредување на квалитетот на живот на децата и младите”, која ќе се одржи од 19. - 21. 06. 2015. во Охрид, Р. Македонија.