Разговор со Јетон Шаќири - Министер за Образование и Наука

Јетон Шаќири: „Со претседателот на Сојузот на специјални едукатори и рехабилитатори Горан Петрушев и проф. Буниамин Мемеди, разговаравме за обезбедување поуспешна образовна инклузија..

Потпишан Меморандум за соработка

На 19.04.2019 година во просториите на ЗГ ЦеПроСАРД беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу „Сојуз на специјални едукатори и рехабилитатори на Република Северна Македонија”