20 Окт

Четврта меѓународна конференција за Асистивна технологија и комуникација

На 04.11 и 05.11 во Белград ќе се оддржи четвртата меѓународна конференција за асистивна технологија и комуникација...

14 Окт

Свечено отварање на "Образование на лицата со попреченост - актуелни состојби и перспективи"

На 13.10.2022 година во Скопје во хотелот "Холидеј Инн", се оддржа свеченото отварање на "Образование на лицата со попреченост - актуелни состојби и перспективи"

28 Сеп

Вебинар за АСистивна ТЕхнологија и Комуникација (АСТЕК)

На 05 ноември 2020 година во Белград ќе се одржи конференција за АСистивна ТЕхнологија и Комуникација (АСТЕК). Поради актуелната епидемиолошка ситуација конференцијата ќе...

20 Фев

Одржана конференција "Денови на дефектолози 2020"

Од 20-23.02.2020 година во Белград во конгресниот центар на хотелот "Мона Плаза", се одржаа традиционалните "Денови на дефектолози 2020" во организација на Друштвото на дефектолози на Република Србија.